Overview

Σάββατο

9:00-13:00 Άφιξη-τακτοποίηση στον ξενώνα.

14:00 συνάντηση στο Παλιοχώρι Φουντωτού για να πάμε στα άδυτα της Αργιθέας, όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας σε ένα άγνωστο φαράγγι. Θα μεταφερθούμε με τα ιδιωτικά τζιπ της Φίνιξ σε ένα αλπικό λιβάδι «τα Λιβάδια Φουντωτού» (1.260μ.) και θα διασχίσουμε το φαράγγι του Λεοντίτου μέχρι το χωριό Λεοντίτο (980μ.). Από εκεί, θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε την άγρια βλάστηση που έχει καλύψει όλο το φαράγγι, θα περιηγηθούμε στον παλιό οικισμό Τσιούμες όπου σταμάτησε να κατοικείται πριν φτάσει το ρεύμα. Στέκει ακόμη όρθιος μισογκρεμισμένος μαζί με τα πράγματα και τα όνειρα των ανθρώπων που κατοικούσαν εκεί. Θα κάνουμε πικ νικ με τοπικά εδέσματα και βιολογικά προϊόντα στο μικρό οροπέδιο του οικισμού και Θα μάθουμε για την ιστορία του χωριού και της Αργιθεάτισσας Αλεξάνδρας, της τελευταίας κατοίκου που ζούσε μόνη της εκεί κι έφτιαχνε μόνη της γέφυρα τον χειμώνα για να περνάει τα ποτάμια. Έπειτα θα κατηφορίσουμε ακόμα πιο βαθιά μες το φαράγγι. Ένα απάτητο μέρος όπου δεν περνάει άνθρωπος όλο το χρόνο θα το έχουμε όλο δικό μας να το απολαύσουμε. Στα ποτάμια δημιουργούνται βάθρες και καταρράκτες όπου μπορούμε να κάνουμε τις βουτιές μας.

Χιλιομετρική απόσταση: 4,5km

Θετική υψομετρική: ~230m

Αρνητική υψομετρική: ~450m

Διάρκεια: ~3,5 h

Δυσκολία: Μέτριο (δεν υπάρχει τεχνική δυσκολία απλά θέλει καλή φυσική κατάσταση, καλό παπούτσι και να μην υπάρχει υψοφοβία/ ακροφοβία)

18:00 Βγαίνοντας απο το φαράγγι θα φτάσουμε στο ιστορικό χωριό Λεοντίτο όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Γεώργιος Καραϊσκάκης. θα ξεκουραστούμε στη πετρόκτιστη πλατεία του χωριού που τη σκεπάζει ένας χιλιετής Πλάτανος, από τα μεγαλύτερα αιωνόβια δέντρα της Ελλάδας. Εκεί στέκει χρόνια στη σκιά του και το πιο παραδοσιακό καφενείο όπου θα γευματίσουμε και θα πιούμε το ξακουστό τσίπουρο της περιοχής.

20:00 παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής προς τον ξενώνα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να αφουγκραστούμε όλες τις απόκοσμες εικόνες που μαζέψαμε.

Κυριακή

Αφού φάμε ένα πλήρες πρωινό με τοπικά εδέσματα και χωριάτικα αυγά θα κάνουμε αποθεραπεία στην όαση των Αγράφων. Σήμερα η μέρα έχει την επιλογή της απόλυτης χαλάρωσης, όπου ψυχή και σώμα θα εναρμονιστούν με την γαλήνη της λίμνης.

10:00 θα συναντηθούμε στη Λίμνη Στεφανιάδας όπου θα κάνουμε μια βαρκάδα διαφορετική από τις άλλες. Το μυστικό της λίμνης θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε εκεί όπου θα έχουν φορεθεί τα χρώματα του φθινοπώρου. Όταν φτάσουμε στην πριβέ παραλία θα κολατσίσουμε και μετά υπάρχουν δυο επιλογές, είτε βουτιές και χαλάρωση είτε για τα πιο ανήσυχα πνεύματα μια μικρή πεζοπορία παραποτάμια μέσα στο πλατανόδασος μέχρι τον κρυμμένο καταρράκτη.

Γύρω στις 14:00 αναχώρηση και επιστροφή στη πόλη.

Χιλιομετρική απόσταση πεζοπορίας: ~1,5km

Θετική υψομετρική: ~0m

Διάρκεια: ~1h

Δυσκολία: Εύκολο

Quick Info

  • EXPERIENCE Good physical condition
  • LOCATION Municipality Argithea
  • DURATION 2 Days
  • SEASON May- September
BOOK NOW

Κόστος δραστηριοτήτων: 75€

Περιλαμβάνει:

*2 πεζοπορίες και καγιάκ 

*Επαγγελματίες συνοδοί 

*Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

*Σνακ-ελαφρύ γεύμα-νερό

*Ειδικό μενού για όσους τρώνε χωρίς γλουτένη & για βίγκαν 

*Μπατόν

*Φωτογραφίες 

*Ενημέρωση και οδηγίες

*Φαρμακείο

 

Δεν περιλαμβάνονται: 

*Προσωπικά έξοδα & λοιπά γεύματα 

*Ότιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα 

*Κόστος 1 διαμονής με πρωινό από 30€ κατ’άτομο Υπάρχουν δυο ξενώνες: «Τα Λιβάδια Πετρίλου» Θανάσης Βασιλός 6972113659 «Τα Ραγάζια» Βάιος Ποζιός 6979728262 

 

Επιπλέον πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων : 

*Περιορισμένες θέσεις 

*Θέση εξασφαλίζεται με 25€ προκαταβολή

Φιλικό προς το περιβάλλον