Overview

Σάββατο:

10:00-13:00 Άφιξη-τακτοποίηση στον ξενώνα.

Συνάντηση στην όαση των Αγράφων για αποσύνδεση και αποθεραπεία. Σήμερα η μέρα έχει την επιλογή της απόλυτης χαλάρωσης, όπου ψυχή και σώμα θα εναρμονιστούν με την γαλήνη της λίμνης.

14:30 θα συναντηθούμε στη Λίμνη Στεφανιάδας όπου θα κάνουμε μια βαρκάδα διαφορετική από τις άλλες. Το μυστικό της λίμνης θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε εκεί όπου θα έχουν φορεθεί τα χρώματα του φθινοπώρου. Όταν φτάσουμε στην πριβέ παραλία θα κολατσίσουμε και μετά υπάρχουν δυο επιλογές, είτε βουτιές και χαλάρωση είτε για τα πιο ανήσυχα πνεύματα μια μικρή πεζοπορία παραποτάμια μέσα στο πλατανόδασος μέχρι τον κρυμμένο καταρράκτη.

Χιλιομετρική απόσταση πεζοπορίας: ~1,5km

Θετική υψομετρική: ~0m

Διάρκεια: ~1h

Δυσκολία: Εύκολο

17:30 επιστροφή στον ξενώνα και ελεύθερος χρόνος

*Προαιρετικά πεζοπορία στο καταρράκτη Σούδα του Μάη ή καταρράκτη Δροσάτου ή βόλτα στους παραδοσιακούς οικισμούς της Αργιθέας.

Κυριακή:

Αναχωρούμε από τον ξενώνα για το Βουτσικάκι 2.154μ.

8:30 Μια από τις εντυπωσιακότερες διασχίσεις των Θεσσαλικών Αγράφων όπου θα ορειβατούμε σε κορυφογραμμή ανάμεσα σε δυο κόσμους. Από τη μια ο Θεσσαλικός κάμπος με τα εγκόσμια κι από την άλλη τα ελληνικά Ιμαλάια, το αχανές των αμέτρητων κορυφών και ορθοπλαγιών των Αγράφων. Όσο θα ανεβαίνουμε κάτω στα πόδια μας ξεδιπλώνεται ένα ακόμη κόσμημα, η Λίμνη Πλαστήρα… φτάνοντας στη κορυφή έχουμε χρόνο να αποφασίσουμε σε ποιον κόσμο θέλουμε να συνεχίσουμε να βαδίζουμε. Τα Άγραφα είναι ένα ταξίδεμα στο παρελθόν, σε μια ζωή απλή, αγνή κι ατόφια που έχει μέσα της όμως όλο το νόημα της ζωής. Υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων αυτοί που φεύγουν με δάκρυα στα μάτια κι επιστρέφουν ξανά και ξανά γιατί τα Άγραφα δεν χορταίνονται κι αυτοί που επιστρέφουν για να μείνουν μόνιμα έχοντας τα ως καταφύγιο κι αφετηρία για όλα τα υπόλοιπα ταξίδια της ζωής τους. Στη συνέχεια, κατεβαίνουμε από τα δυτικά στο ιστορικό χωριό Πετρίλο και θα μάθουμε για την ιστορία του όπου δεσπόζουν δύο περίοδοι. Η μία σημαδεύεται απ’ την ηρωική δράση των καπεταναίων και των κλεφταρματολών του αρματολικού των Αγράφων κατά την Τουρκοκρατία. Το Πετρίλο στην Εθνεγερσία κατά των Τούρκων, υπήρξε η έδρα του σημαντικότερου υπαρματολικιού των Αγράφων. Η άλλη περίοδος είναι αυτή του έπους της Εθνικής Αντίστασης κατά των Ιταλών και Γερμανών (1940 – 1944). Την περίοδο αυτή το Πετρίλο υπήρξε έδρα της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης της γνωστής μας και ως ΠΕΕΑ ή Κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδας.

Χιλιομετρική απόσταση: ~12km

Θετική υψομετρική: ~1.100m

Αρνητική υψομετρική: ~950m

Διάρκεια: ~8h

Δυσκολία: Δύσκολο (Δεν υπάρχει τεχνική δυσκολία στη διαδρομή, αλλά απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση, καλό παπούτσι και να μην υπάρχει υψοφοβία/ ακροφοβία)

Γύρω στις 16:30 αναχώρηση και επιστροφή στη πόλη.

Quick Info

  • ERFAHRUNG Gute körperliche Verfassung
  • STANDORT Gemeinde Argithea
  • DAUER 2 Tage
  • SAISON Martz-Oktober
BOOK NOW

Κόστος δραστηριοτήτων: 75€

Περιλαμβάνει:

*2 πεζοπορίες και καγιάκ 

*Επαγγελματίες συνοδοί 

*Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

*Σνακ-ελαφρύ γεύμα-νερό

*Ειδικό μενού για όσους τρώνε χωρίς γλουτένη & για βίγκαν 

*Μπατόν

*Φωτογραφίες 

*Ενημέρωση και οδηγίες

*Φαρμακείο

 

Δεν περιλαμβάνονται: 

*Προσωπικά έξοδα & λοιπά γεύματα 

*Ότιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα 

*Κόστος 1 διαμονής με πρωινό από 30€ κατ’άτομο Υπάρχουν δυο ξενώνες: «Τα Λιβάδια Πετρίλου» Θανάσης Βασιλός 6972113659 «Τα Ραγάζια» Βάιος Ποζιός 6979728262 

 

Επιπλέον πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων : 

*Περιορισμένες θέσεις 

*Θέση εξασφαλίζεται με 25€ προκαταβολή

Umweltfreundlich