Εκδηλώσεις 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Stefaniada Lake Festival 2024

Με χαρά σας προσκαλούμε στο 1ο Οικοτουριστικό Φεστιβάλ της Λίμνης Στεφανιάδας (Stefaniada Lake Festival) που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στα Θεσσαλικά Άγραφα 3-11 Αυγούστου 2024.

Η νεότερη φυσική λίμνη της Ελλάδας, ηλικίας μόλις 61 ετών, ακριβώς στο κέντρο της χώρας, γίνεται προορισμός για όσους αγαπάνε τις υπαίθριες δραστηριότητες, αναζητούν εναλλακτικές μεθόδους χαλάρωσης και σύνδεσης με τον εαυτό, θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον κινηματογράφο και την φωτογραφία, τους αρέσει να δουλεύουν με τα χέρια ζωγραφίζοντας, κάνοντας ξυλογλυπτική ή φτιάχνοντας ψηφιδωτά και γοητεύονται με την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, την απόλαυση μια υπαίθριας προβολής ή συναυλίας κάτω από τα αστέρια.

Το Φεστιβάλ καλεί τους κατοίκους των χωριών μας και τους ταξιδιώτες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με δραστηριότητες και εργαστήρια που δημιουργήθηκαν με επίκεντρο την αξία της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.

📌Υπαίθριες δραστηριότητες: καγιάκ, πεζοπορία, τοξοβολία, βιωματική ιππασία

📌Εργαστήρια: βοτανοθεραπείας, ζωγραφικής, ψηφιδωτού, χαρακτικής, φωτογραφίας τοπίου, ντοκιμαντέρ, γιόγκα, ηχοθεραπεία, παρασκευή πίτας πλαστού

📌Πολιτιστικές δράσεις: αστρικές ξεναγήσεις, θέατρο σκιών, υπαίθριο σινεμά, συναυλίες

📌Σεμινάρια και ομιλίες: για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την προστασία των Αγράφων, την οργάνωση «Δράση για την Άγρια Ζωή», τις μέλισσες, την κομποστοποίηση και την βιωσιμότητα, τα μανιτάρια, τη μαγειρική στη φύση με γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων και προϊόντων, την ιστορία της Αργιθέας και της Αργιθεάτισσα γυναίκας καθώς και για την τέχνη της γης.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ:

https://finixadventures.com/stefaniada-lake-festival/

T/ 6943912028 

stefaniadalakefestival@gmail.com

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να θεσμοθετηθεί ως ένα κάλεσμα του ανθρώπου πίσω στη φύση. Να γίνει αφορμή για άθληση, ανακάλυψη, εκπαίδευση. Να καθιερωθεί ως μια καλοκαιρινή γιορτή. Να γίνει ένας φορέας ευαισθητοποίησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

📌 Μια διοργάνωση της ΑΜΚΕ AGRAFA HERITAGE σε συνδιοργάνωση του Δήμου Αργιθέας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Eνότητας Καρδίτσας και του τουριστικού γραφείου Finix Adventures

Τα απροσπέλαστα της ψυχής των Αγράφων

(Τριλογία)

Η μαγεία σε περιμένει εκεί

   Αν ένα πράγμα χαρακτηρίζει τα όρη των Αγράφων μέχρι σήμερα, είναι το μοναδικό και ιδιόμορφο ανάγλυφό τους που τα καθιστούν βασίλειο της απομόνωσης και παράλληλα σύμβολο ελευθερίας. Μακρόχρονη η ιστορία τους, όπου δεν κατάφεραν να τα χαρτογραφήσουν οι Βυζαντινοί, ούτε ποτέ να τα κατακτήσουν οι Οθωμανοί. Οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί ήταν πάντα αυτάρκεις και αυτόνομοι. Με τίμημα μια ζωή πολύ σκληρή παρέμεναν όμως ελεύθεροι.

   Στόχος σε αυτές τις εκδρομές είναι να έρθουμε σε απόλυτη επαφή με τη φύση, να την κατανοήσουμε και να την ζήσουμε με τις πέντε μας αισθήσεις. Θα αφιερώσουμε χρόνο για να την αφουγκραστούμε, να την αγκαλιάσουμε και να αντλήσουμε ενέργεια από αυτή. Μέσα από τη διαδικασία της επιστροφής του ανθρώπου στη φύση έρχεται και αλληλένδετα η επιστροφή του ανθρώπου στον εαυτό του, στο κέντρο του. Θα σταματήσουμε ό,τι κάνουμε θα θυμηθούμε πως να αναπνέουμε σωστά, να χαλαρώνουμε όπου κι αν είμαστε και πως να βρίσκουμε την δύναμη και την ισορροπία μέσα μας. Παράλληλα μέσα από τις μεγάλες διασχίσεις που θα κάνουμε θα θυμηθούμε πως οι άνθρωποι μετακινούνταν με τα πόδια χωρίς αυτοκίνητα και άλλα μέσα ως τρόπο επιβίωσης. Αυτό έδινε στους ανθρώπους χρόνο να σκεφτούν, να έχουν πειθαρχία, καλύτερη φυσική κατάσταση και αντοχή στις  σωματικές και ψυχικές δυσκολίες. Σε έναν κόσμο που όλο τρέχει να προλάβει τις δουλειές του, που όλο ανεβάζει ταχύτητα, που όλο δεν του φτάνει  το πολυτιμότερο αγαθό ο «χρόνος»  εμείς θα κατεβάσουμε ταχύτητα και θα κατανοήσουμε πόσο σημαντική είναι η αξιοποίηση του.

   Αν γνωρίσεις το βουνό, θα το αγαπήσεις και αν το αγαπήσεις, τότε θα το προστατεύσεις. Το κίνημα #Save_Agrafa και κατ’ επέκταση #Save_Greek_Mountains ξεκίνησε με σκοπό την προστασία όλης της Ελλάδας από το πιο απομακρυσμένο βουνό μέχρι την πιο απομακρυσμένη βραχονησίδα. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Finix Advnetures είναι να δωρίσει  το 5% των καθαρών κερδών από αυτές τις  εκδρομές στο κίνημα Save Agrafa.

    Σε αυτές τις εκδρομές θα τα δούμε όλα: πανοραμική θέα από τις 4 ψηλότερες κορυφές των Αγράφων, τα πιο απάτητα φαράγγια στην καρδιά της Πίνδου, πυκνά δάση φυλλοβόλων δέντρων, τα πιο πυκνά πουρναροδάση και δρυοδάση, κρανοέλατα που φτάνουν τα 40 μέτρα, αλπικά λιβάδια χωμένα στα βουνά, μια σπηλιά με υπόγειο ποτάμι μέσα, τρεις λίμνες, μια εποχιακή δρακόλιμνη, άγνωστοι καταρράκτες, ένα Αγραφιώτικο πάντα βρέχει, εκατοντάδες βότανα και καρποί στο πιο δυσπρόσιτο και ανέγγιχτο μέρος της Ελλάδας. Θα απολαύσουμε όλα αυτά τα μέρη με τον πιο όμορφο τρόπο, μέσω εναλλακτικών υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής, με πεζοπορία, καγιάκ, τοξοβολία, ορειβασία, αστρική ξενάγηση, διάσχιση ποταμιών και φαραγγιών.

“Τα Άγραφα, αν δεν τα έχεις δει, δεν μπορώ να στα περιγράψω” Τιμ Σάλμον

Ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο ταξίδι όπου θα κατανοήσουμε πολλά για την ιστορία των Αγράφων και για την ζωή των ανθρώπων εκεί.  Μέσα από μια ατόφια, αυθεντική και πέρα για πέρα αληθινή εμπειρία όλοι όσοι έρθουν θα εμπνευστούν και θα πάρουν το αποτύπωμα μαζί τους.

*Περιορισμένες θέσεις 🙂

1ο Τριήμερο Διάσχιση Θεσσαλικών Αγράφων

2ο Τριήμερο Διάσχιση από τα Θεσσαλικά στα Ευρυτανικά Άγραφα

3ο Τριήμερο Διάσχιση Ευρυτανικών Αγράφων

 *Υστερόγραφο : Όποιος θα συμμετάσχει σε δύο τριήμερα θα έχει στο δεύτερο 20% έκπτωση και όποιος κλείσει και τα τρια τριήμερα θα έχει επιπλέον έκπτωση στο τρίτο 35% μπλουζάκι+ κούπα Save Agrafa +Agrafa passport +κάρτα μέλους Finix Adventures Club για ένα χρόνο 

Εκδηλώσεις 2023

Μεγάλος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ από την Finix Adventures! Σε συνεργασία με τον Δημήτρη Καρβέλη Kdexplorer10

Η Finixadventures κάνει ακόμη έναν μεγάλο διαγωνισμό στο Instagam και σας δωρίζει 2 Τριήμερα στα


Θεσσαλικά Άγραφα (Διαμονή 2 βράδια στα Λιβάδια Πετρίλου https://talivadia.gr/ με πρωινό και υπαίθριες δραστηριότητες με καγιάκ Λίμνη Στεφανιάδας, βιωματική ιππασία, τοξοβολία, αστρική ξενάγηση με τον https://www.facebook.com/KonstantinosVasilakakosPhotography

&

Ευρυτανικά Άγραφα (Διαμονή 2 βράδια στο Λιθόραμα Γρανίτσας https://lithoramagranitsa.gr/ με πρωινό και υπαίθριες δραστηριότητες με καγιάκ στη Λίμνη Κρεμαστών, ποταμοδιάσχιση, αναρρίχηση και τοξοβολία)

Συνολικής αξίας 1.000€ Δύο τυχεροί νικητές, που θα αναδειχθούν μέσα από live ηλεκτρονική κλήρωση (στο Instagam), θα πάρουν ο καθένας από ένα φίλο τους μαζί στο πιο ατόφιο προορισμό της Ελλάδας, στα όρη των Αγράφων.Ο διαγωνισμός θα λήξει την Κυριακή 15/10  20:00 και οι νικητές θα ανακοινωθούν αμέσως μετά! Η εξαργύρωση θα γίνει κατόπιν συννενόησης με το τουριστικό γραφείο

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, παρακαλούμε πολύ να ακολουθήσετε όλα τα βήματα στο Instagram:

άνετε #like στo post του διαγωνισμού
-Κάνετε #tag στα σχόλια του διαγωνισμού ποιον θα θέλατε μαζί σας

-Κάνετε follow: @kdexplorer10 τη @vasilikikoim και την @finixadventures

Όροι και προϋποθέσεις του διαγωνισμού:

1. Γενικές Διατάξεις

1.1 Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την εταιρεία με την επωνυμία ’’FINIX ADVENTURES’’ η οποία εδρεύει στον Πετεινό Ξάνθης – Ελλάδα, και εκπροσωπείται νόμιμα.

1.2 Η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια δεν επιχορηγείται από το ίνσταγκραμ, ούτε συνδέεται μαζί τους με οποιονδήποτε τρόπο. Με τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό δηλώνετε οτι το instagram απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για τη συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια. Οι συμμετέχοντες δεν έχουν δικαίωμα να εγείρουν νομικές αξιώσεις κατά του Instagram που να σχετίζονται με αυτόν τον διαγωνισμό. Οι συμμετέχοντες ρητά δηλώνουν ότι έχουν αποδεχθεί τους όρους εγγραφής και λειτουργίας του Instagram και συνακόλουθα παραιτούνται από κάθε σχετική αξίωση τους έναντι των Διοργανωτριών. Υπεύθυνος για την εκτέλεση του διαγωνισμού είναι αποκλειστικά η ’’FINIX ADVENTURES’’

1.3 Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν.

1.4 Ο διαγωνισμός ξεκινάει την Τετάρτη 30/08/2023 και ολοκληρώνεται την Κυριακή  17/09/2023.

2. Δικαίωμα Συμμετοχής

2.1 Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει κάθε χρήστης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

2.2 Μόνο ένα προφίλ Instagram, ανά συμμετέχοντα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον διαγωνισμό. Περισσότερες συμμετοχές με διαφορετικά προφίλ ή ονόματα δεν επιτρέπονται.

2.3 Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι συμμετέχοντες, που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, μπορεί να κληθούν να παράσχουν τη γραπτή έγκριση των γονέων ή των κηδεμόνων τους ή των νομίμως ασκούντων τη γονική μέριμνα αυτών ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού και κατά το χρόνο παραλαβής του δώρου που θα δοθεί στα πλαίσια του Διαγωνισμού. H συμμετοχή είναι αυστηρά προσωπική, δεν δύναται να μεταβιβαστεί ούτε να γίνει μέσω αντιπροσώπου.

2.4 Διευκρινίζεται ότι η συμμετοχή στο παρόν προωθητικό πρόγραμμα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και προϋποθέτει πρόσβαση των συμμετεχόντων στο διαδίκτυο (Internet) με δικά τους τεχνικά μέσα και την εγγραφή τους στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο. Η ’’FINIX ADVENTURES’’ δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση ή ευθύνη αναφορικά με την εξασφάλιση, την υποβοήθηση της πρόσβασης σε χώρους διαδικτύου (websites) ή την παροχή σχετικών διευκολύνσεων προς οποιαδήποτε ενδιαφερόμενο.

2.5 Τα πρόσωπα που επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα των FINIX ADVENTURES στο Instagram και συγκεκριμένα τη διεύθυνση https://www.instagram.com/finix_adventures/ και να βρουν το αντίστοιχο post του διαγωνισμού. Ο συμμετέχων πρέπει να ακολουθήσει όλα τα βήματα που αναγράφονται στη λεζάντα της δημοσίευσης εντός της περιόδου του διαγωνισμού για να θεωρείται έγκυρη η συμμετοχή του.

2.6 Οι συμμετοχές που θα γίνουν εκτός της διάρκειας του διαγωνισμού δεν θα ληφθούν υπόψη. Ούτε η Διοργανώτρια εταιρία αλλά ούτε το Instagram είναι υπεύθυνοι για πιθανές καθυστερήσεις λόγω συνδεσιμότητας και επιδόσεων δικτύου. Περαιτέρω, η Διοργανώτρια εταιρία δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή δυσλειτουργία προκύψει στο Instagram με αποτέλεσμα την προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της παρούσας προωθητικής ενέργειας.

2.7 Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων και των Προϋποθέσεων του Διαγωνισμού στο σύνολό τους.

 

3. Εξαίρεση Συμμετοχή

3.1 Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει τους συμμετέχοντες από τον διαγωνισμό αλλά και να αρνηθεί σε έναν συμμετέχοντα το δώρο, σε περίπτωση που ο συμμετέχων παραβιάζει αυτούς τους όρους.

 

4. Νικητές – Δώρα

4.1 Κατά την κλήρωση των νικητών, θα ληφθούν υπόψη μόνο οι συμμετέχοντες που συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της παραγράφου 4.2. Οι νικητές θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί live στο προφιλ του Kdexplorer & Finix Adventures στο Instagram. Μόνο μία συμμετοχή θα ληφθεί υπόψη ανά συμμετέχοντα (ανά προφίλ Instagram).

Α) Τα δώρα είναι ενα τριήμερο στα Θεσσαλικά Άγραφα Πιο συγκεκριμένα:

    • 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα στον ξενώνα τα Λιβλαδια Πετρίλου με πρωινό
    • 4 υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής για 2 άτομα (καγιάκ, ιππασία, τοξοβολία, αστρική ξενάηξσξ στο χωριό Πετρίλο)
    • 1 μεσημεριανό γεύμα στο Διάσελο Φουντωτού

Β) Ένα τριήμερο στα Ευρυτανικά Άγραφα Πιο συγκεκριμένα:

  • 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα στον ξενώνα το Λιθόραμα Γρανίτσας με πρωινό
  • 4 υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής για 2 άτομα (καγιάκ, πεζοπορία, αναρρίχηση, τοξοβολία)
  • 1 μεσημεριανό γεύμα στον Πλάτανο Βαλαώρας

Γ) Στις δραστηριότητες και στα δυο τριήμερα παρέχεται:

– Επαγγελματίες συνοδοί- Ασφάλεια αστικής ευθύνης

– Σνακ-ελαφρύ γεύμα

– Ειδικό μενού για όσους τρώνε χωρίς γλουτένη, για βέγκαν-βίγκαν

– Νερό-χυμός-καφές

– Απαραίτητος εξοπλισμός

– Φωτογραφίες

– Ενημέρωση και οδηγίες

– Φαρμακείο

4.2 Τα δώρα είναι συγκεκριμένα, προσωπικά, δεν δύναται να εξαργυρωθούν σε χρήμα, ούτε να ανταλλαγούν με άλλα, ακόμη και αν είναι ίσης αξίας. Απαγορεύεται δε η παραχώρηση ή εκχώρησή τους από τους νικητές σε οποιονδήποτε τρίτο.

4.3 Δεν απαιτείται η αγορά κάποιου προϊόντος για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Πιθανή αγορά προϊόντων ’’ENARXIS DYNAMIC MEDIA’’ δεν επηρεάζουν την πιθανότητα νίκης.

5. Ανάδειξη Νικητών – Εξαργύρωση Δώρων

5.1 Οι νικητές θα πρέπει να στείλουν προσωπικό μήνυμα (inbox) στο προφίλ της FINIX ADVENTURES στο Instagram για να ενημερωθούν για το δώρο τους.

5.2 Οι νικητές θα ανακοινωθούν στo Instagram σελίδα της FINIX ADVENTURES ως σχόλιο κάτω από την ανάρτηση του διαγωνισμού εντός της ίδιας ημέρας που θα διενεργηθεί η κλήρωση.

5.3 Σε περίπτωση που οι νικητές δεν ανταποκριθούν μέσα σε τρια 24ώρα τότε καλείται ο πρώτος σε σειρά αναπληρωματικός. Το ίδιο θα συμβεί όταν η διοργανώτρια εταιρεία ’’FINIX ADVENTURES’’ κατά την προσπάθεια επικοινωνίας της με τον συμμετέχοντα, διαπιστώσει ότι τα στοιχεία επικοινωνίας που της έχουν δοθεί είναι ανακριβή και για αυτό το λόγο δεν είναι δυνατή η επικοινωνία μαζί τους.

5.4 H ’’FINIX ADVENTURES’’ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει οποτεδήποτε και χωρίς προειδοποίηση τα δώρα του παρόντος διαγωνισμού καθώς και τον αριθμό τους, τροποποιώντας αντίστοιχα και τον αριθμό των νικητών. Οι τροποποιήσεις θα δεσμεύουν τους συμμετέχοντες.

5.5 Η ευθύνη του Διοργανωτή περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στη διάθεση των προγραμματισμένων δώρων στους νικητές, υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν ανωτέρω.

Πρόγραμμα:

Σάββατο
8:00-9:00 Πρωινό στον ξενώνα
09:30 Καγιάκ στη Λίμνη Στεφανιάδα. 
12:00 Βοτανικός περίπατος 
15:00 Φαγητό στο Διάσελο Φουντωτού
13:00 επιστροφή στον ξενώνα
15:00-17:30 Ελεύθερος χρόνος και ξεκούραση

Κυριακή
8:00-9:00 Πρωινό στον ξενώνα
10:00 τοξοβολία
11:00 Εργαστήριο βοτανοθεραπείας.
14:00 Φαγητό στο Διάσελο Φουντωτού
15:30 Αναχώρηση και επιστροφή

Φαγητό και διαμονή 
Θα βρείτε εδώ Διαμονή-Φαγητό Θεσσαλικά Άγραφα Επίσης
*Υπάρχει η δυνατότητα διαμονής hostel
*Νοικιάζονται σπίτια στο Πετρίλο

26-27 Αυγούστου Διήμερο workshop βοτανοθεραπείας και δραστηριοτήτων αναψυχής στο Πετρίλο

Όλα ξεκινούν από την επιστροφή στη φύση και στον εαυτό. Ποιος δεν θέλει μια ζωή με υγεία και ευτυχία? Η φύση λειτουργεί θεραπευτικά για ψυχή και σώμα. Ελάτε στο υπαίθριο workshop μας στα Θεσσαλικά Άγραφα, στο βασίλειο της απομόνωσης για να εναρμονιστείτε, να αποσυμπιεστείτε και να γνωρίσετε τα βότανα που συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής. Θα φροντίσουμε το νου, την ψυχή και το σώμα μας, μέσα από την άσκηση στη φύση και την επαφή με τα θεραπευτικά φυτά. Σε κάποιους πολιτισμούς τα φυτά ονομάζονται “αυτοί που μας φροντίζουν”. Η σύγχρονη δυτική βοτανοθεραπεία  συνδυάζει την παραδοσιακή γνώση με τη σύγχρονη επιστήμη και επιβεβαιώνει πως είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στη φροντίδα της υγείας μας.

Στο καγιάκ στη Λίμνη Στεφανιάδα Θα μάθουμε την ιστορία της νεότερης φυσικής Λίμνης της Ελλάδας, θα κωπηλατίσουμε στην ερημική παραλία της που βγαίνει στην επιφάνεια μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, θα κάνουμε πικ νικ και δροσερές βουτιές στα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά της. Στον βοτανικό περίπατο μέσα στο μαγευτικό πλατανόδασος και μέχρι τις βάθρες του Στεφανωτή ποταμού, όπου θα μιλήσουμε για τις θεραπευτικές χρήσεις των βοτάνων που θα συναντήσουμε, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, τους τρόπους που μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας καθώς και για τη συλλογή με σεβασμό στο περιβάλλον.

Το πιο αρχαίο άθλημα στον κόσμο, αυτό που οι αρχαίοι θεωρούσαν τέχνη… Η τοξοβολία στην ουσία είναι φιλοσοφία. Κατά τη δραστηριότητα εξασκείται η προσοχή, η εστίαση στο στόχο, η αποφασιστικότητα και η λήψη απόφασης. Για να επιτύχεις τους στόχους σου στη ζωή, χρειάζεται να εκτιμάς και να υπολογίζεις τις συνθήκες που επικρατούν, να δρας με τον σωστό τρόπο και να έχεις αυτοέλεγχο. Αυτά χρειάζονται και στη τοξοβολία. Μαθαίνεις να βάζεις σωστά το βέλος σου και να τηρείς ένα τελετουργικό, που θα σε οδηγήσει στο σωστό αποτέλεσμα. Εργαστήριο βοτανοθεραπείας. Από τα φυτά που θα συναντήσουμε στον βοτανικό περίπατο, θα συλλέξουμε κάποια για να φτιάξουμε φρέσκα βοτανικά σκευάσματα και να δημιουργήσουμε το σπιτικό μας φαρμακείο. Ας δεχθούμε τα δώρα των φυτών, παίρνοντας μαζί μας ένα βαζάκι φύση, παρασκευάζοντας απευθείας βάμματα και κηραλοιφές.

Συνοδός Βουνού: Vasiliki Koimtzidou
Βοτανοθεραπεύτρια (BSc Hons Herbal Medicine/ Phytotherapy): Konstantina Litsa https://constantina-herbalist.com/constantina-litsa/
Κρατήσεις: 6977663453

85€ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει
*2 υπαίθριες δραστηριότητες (καγιάκ & τοξοβολία)
*2 μαθήματα βοτανοθεραπείας (2,5 ώρες το καθένα)
*Επαγγελματίες συνοδοί 
*Ασφάλεια αστικής ευθύνης
1 πικνίκ (ειδικό μενού για όσους τρώνε χωρίς γλουτένη και για βίγκαν)
*Φρούτο -νερό-φυσικό χυμό
*Απαραίτητος εξοπλισμός για τις δραστηριότητες
*Φωτογραφίες
*Ενημέρωση και οδηγίες
*Φαρμακείο

Περισσότερες πληροφορίες
*Περιορισμένος αριθμός θέσεων μέχρι 20 άτομα
*Απευθύνεται σε αρχάριους χωρίς προηγούμενη εμπειρία
*Κράτηση θέσης γίνεται με προκαταβολή 25€.
*Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 12.
*Για να πάρετε κάτι από αυτά που θα φτιάξετε μαζί σας, θα χρειαστεί να φέρετε
-για την κηραλοιφή: λίγο λάδι και ένα μικρό βαζάκι
-για το βάμμα ή βοτανικό ξύδι σας: ένα επιπλέον βαζάκι , που να κλείνει αεροστεγώς και όσο τσίπουρο χωράει σε αυτό, κρασί ή ξύδι (κρασιού ή μηλόξιδο)

1-3 Σεπτεμβρίου Τριήμερο Reconnect to Nature & Yoga Retreat στο Πετρίλο

Μέσα στα δάση ελάτης και βελανιδιάς των Αγράφων, η Finix Adventures είναι σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον της. Η φύση ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας σας, σας βοηθά να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας και σας εμπνέει να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Η Finix Adventures υιοθετεί μια προσέγγιση συνολικής ευεξίας, που επιτυγχάνεται μέσω ενός συνδυασμού υπαίθριων δραστηριοτήτων, δυναμωτικής-βιολογικής κουζίνας με χειροποίητα τοπικά προϊόντα και της αύρας ενός εξαιρετικά όμορφου φυσικού περιβάλλοντος. Ο κύριος στόχος είναι να σας προσφέρει ένα μέρος που είναι σε πλήρη αρμονία με τη φύση, όπου μπορείτε να αφήσετε πίσω το άγχος και τις πιέσεις της καθημερινής ζωής και να αναγεννηθείτε, να επαναφορτίσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας και να επιτύχετε μια κατάσταση βέλτιστης ευεξίας.

Το Retreat είναι μια ιδανική απόδραση όπου μπορείτε να επανασυνδεθείτε με τη φύση και τις δικές σας εσωτερικές πηγές σοφίας και έμπνευσης, βοηθώντας σας να υιοθετήσετε έναν πιο αρμονικό τρόπο ζωής. Μεταμορφωθείτε και αγκαλιάστε τον εαυτό σας, βρείτε ειρήνη, διασκεδάστε και γευτείτε νόστιμη παραδοσιακή κουζίνα.

Mountain Leader: Vasiliki Koimtzidou
Yoga Instructor: Elena Ziogou
Κρατήσεις: 6977663453

90€ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει
*2 υπαίθριες δραστηριότητες (καγιάκ & πεζοπορία)
*4 μαθήματα Γιόγκα (40’ το καθένα)
*Επαγγελματίες συνοδοί 
*Ασφάλεια αστικής ευθύνης
2 πικνίκ (ειδικό μενού για όσους τρώνε χωρίς γλουτένη και για βίγκαν)
*Φρούτο -νερό-φυσικός χυμός
*Απαραίτητος εξοπλισμός για τις δραστηριότητες
*Φωτογραφίες
*Ενημέρωση και οδηγίες
*Φαρμακείο

Περισσότερες πληροφορίες
*Περιορισμένος αριθμός θέσεων μέχρι 15 άτομα
*Απευθύνεται σε αρχάριους χωρίς προηγούμενη εμπειρία
*Κράτηση θέσης γίνεται με προκαταβολή 25€.
*Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 8. 

Φαγητό και διαμονή 
Θα βρείτε εδώ Διαμονή-Φαγητό Θεσσαλικά Άγραφα Επίσης
*Υπάρχει η δυνατότητα διαμονής hostel
*Νοικιάζονται σπίτια στο Πετρίλο

Πρόγραμμα:

Παρασκευή
Άφιξη στο Πετρίλο, τακτοποίηση στους ξενώνες, μεσημεριανό και ξεκούραση μέχρι της 17:00
17:00 Συνάντηση στο Διάσελο για καφέ και να γνωριστούμε
18:00 Γιόγκα

Σάββατο
8:00-9:00 Πρωινό στον ξενώνα
10:00 Συνάντηση στο χωριό Φουντωτό
10:15 Βοτανικός περίπατος, μπάνιο στις βάθρες και πικνίκ
12:00 Γιόγκα
13:00 επιστροφή στο σημείο εκκίνησης
14:00 Φαγητό στο Διάσελο Φουντωτού
15:00-17:30 Ελεύθερος χρόνος και ξεκούραση
18:00 Γιόγκα

Κυριακή
8:00-9:00 Πρωινό στον ξενώνα
10:00 Συνάντηση στη Λίμνη Στεφανιάδας
10:15 Καγιάκ, μπάνιο στη λίμνη και πικνίκ
12:00 Γιόγκα
13:00 επιστροφή στο σημείο εκκίνησης
14:00 Φαγητό στο Διάσελο Φουντωτού
15:30 Αναχώρηση και επιστροφή

Εκδηλώσεις 2022

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 17/8

10:00- 16:00 

Καγιάκ  –  Ηλικίες 3-99 ετών

Τοξοβολία  –  Ηλικίες 3-99 ετών

21:30

Αστρική ξενάγηση –  Ηλικίες 3-99 ετών

17 Αυγούστου 2022 εκδήλωση οικοτουριστικού συλλόγου Βαλαώρας Λίμνη Κρεμαστών

Ελάτε να γνωρίσετε τη δραστηριότητα του καγιάκ στη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας, τη Λίμνη Κρεμαστών! Απολαύστε μικροί και μεγάλοι από άλλη οπτική γωνία την επιβλητική της φύση, τα διάκενα της ομίχλης και το ύψος των δέντρων, τις απότομες πλαγιές και κορφές.


Οικοτουριστικός Σύλλογος Βαλαώρας~Περιφέρεια Ευρυτανίας – Π.Ε.  ~ Ευρυτανίας ~ Finix Adventures ~ Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε 


Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι δωρεάν.


Θα τηρηθούν κανόνες αποστάσεων και απολύμανσης εξοπλισμού πριν από τη χρήση κάθε συμμετέχοντα προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σημειώνεται επίσης πως θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός ατόμων σε κάθε γκρουπ για τις υπαίθριες δραστηριότητες (καγιάκ, ιππασία, τοξοβολία) προς αποφυγή συνωστισμού γι’ αυτό παρακαλούμε να κάνετε κράτηση της θέσης σας στη Γραμματεία της διοργάνωσης στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977663453.


• Παρέχεται δωρεάν φωτογραφικό υλικό με μοναδικά στιγμιότυπα απ’ τη δράση σας.

• Ο εξοπλισμός ασφαλείας δίνεται εξ’ ολοκλήρου από τη Finix Adventures.

• Βαθμός δυσκολίας: όλες οι δραστηριότητες είναι για αρχάριους.

Πρόγραμμα:

Σάββατο 13/8

10:00- 15:00 & 16:00- 20:00 

Καγιάκ  –  Ηλικίες 3-99 ετών

Ιππασία   –  Ηλικίες 2-18 ετών

Τοξοβολία  –  Ηλικίες 3-99 ετών

 

Κυριακή 14/8

10:00- 15:00 & 16:00- 20:00 

Καγιάκ  –  Ηλικίες 3-99 ετών

Ιππασία   –  Ηλικίες 2-18 ετών

Τοξοβολία  –  Ηλικίες 3-99 ετών

13-14 Αυγούστου 2022 Acheloos River Festival

***Έρχεται μετά από 2 χρόνια ανανεωμένο και σε νέα τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση πάνω στην εθνική οδό Άρτας-Καρδίτσας (γέφυρα Κοράκου)….
***Εύκολη πρόσβαση και άνετο πάρκινγκ
***Dj mix από ελληνικά και ξένα hits
***Οργανωμένο Bar με παγωμένα ποτά και αναψυκτικά
***Είσοδος 2 ευρώ(υπέρ συλλόγου)δωρεάν κάτω των 15 ετων
***Φαγητό της ώρας (ψητά καλαμάκια)
***Ειδική διαμόρφωση και επισκίαση του χώρου διεξαγωγής
***Free camping με ρεύμα ντουζ και WC
***Μετακίνηση από ΚΤΕΛ Άρτας (πληροφορίες σε λίγες μέρες)

Με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον ελπίζουμε αυτό το καλοκαίρι να μας μείνει αξέχαστο μετά από 2 χρόνια αποχής….

 

Θα τηρηθούν κανόνες αποστάσεων και απολύμανσης εξοπλισμού πριν από τη χρήση κάθε συμμετέχοντα προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σημειώνεται επίσης πως θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός ατόμων σε κάθε γκρουπ για τις υπαίθριες δραστηριότητες (καγιάκ, ιππασία, τοξοβολία) προς αποφυγή συνωστισμού γι’ αυτό παρακαλούμε να κάνετε κράτηση της θέσης σας στη Γραμματεία της διοργάνωσης στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977663453.

 

Κόστος δραστηριοτήτων:

Καγιάκ 15€

Ιππασία 8€

Τοξοβολία 7€

 

• Παρέχεται δωρεάν φωτογραφικό υλικό με μοναδικά στιγμιότυπα απ’ τη δράση σας.

• Ο εξοπλισμός ασφαλείας δίνεται εξ’ ολοκλήρου από τη Finix Adventures.

• Βαθμός δυσκολίας: όλες οι δραστηριότητες είναι για αρχάριους.

Πρόγραμμα:

Δευτέρα 8/8

-9:00- 11:30: Πεζοπορία 1,5 km παραλίμνια –  Ηλικίες 5 ετών και άνω

Πεζοπορία 4,5 km παραλίμνια μέχρι τον καταρράκτη –  Ηλικίες από 10 ετών και άνω, για όσους έχουν καλή φυσική κατάσταση

-11:00-18:00: Αλπικό καγιάκ  –  Ηλικίες 3-99 ετών

-21:30-22:30: Αστρική ξενάγηση  –  Ηλικίες 3-99 ετών

Τρίτη 9/8

– 9:00-10:00: Ομιλία για το φανταστικό κόσμο των αλόγων και ανοιχτή συζήτηση.

-10:00-15:00: Ιππασία   –  Ηλικίες 2-18 ετών

-15:00-18:00:  Τοξοβολία  –  Ηλικίες 3-99 ετών

-18:30: Απογευματινή συναυλία με τον Αλέξανδρο Κτιστάκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λιμνών

8-9 Αυγούστου 2022 Διήμερο περιπέτειας στη Λίμνη Στεφανιάδα

Υπαίθριες δραστηριότητες δωρεάν για όλους: καγιάκ, τοξοβολία, ιππασία, πεζοπορία, αστρική ξενάγηση.

Δήλωση συμμετοχής: 6977663453 
 
📌 Απογευματινή συναυλία με τον Αλέξανδρο Κτιστάκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λιμνών Π.Ε. Καρδίτσας 2022 και με τη συνδιοργάνωση της ΠΕΔ Θεσσαλίας.
 
Δήμος Αργιθέας ~ Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας ~ ΠΕΔ Θεσσαλίας ~ Finix Adventures ~ ΕΟΣ Καρδίτσας ~ Οξυγόνο Αγράφων
 

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες και στη συναυλία είναι δωρεάν. Θα τηρηθούν κανόνες αποστάσεων και απολύμανσης εξοπλισμού πριν από τη χρήση κάθε συμμετέχοντα προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σημειώνεται επίσης πως θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός ατόμων σε κάθε γκρουπ για τις υπαίθριες δραστηριότητες (καγιάκ, ιππασία, τοξοβολία) προς αποφυγή συνωστισμού γι’ αυτό παρακαλούμε να κάνετε κράτηση της θέσης σας στη Γραμματεία της διοργάνωσης στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977663453.

• Παρέχεται δωρεάν φωτογραφικό υλικό με μοναδικά στιγμιότυπα απ’ τη δράση σας.

• Ο εξοπλισμός ασφαλείας δίνεται εξ’ ολοκλήρου από τη Finix Adventures.

• Βαθμός δυσκολίας: όλες οι δραστηριότητες είναι για αρχάριους.

Σας περιμένουμε για να ανακαλύψετε το αλπικό διαμάντι των Αγράφων, τη νεότερη φυσική Λίμνη της χώρας!

Απολαύστε έναν ανεξερεύνητο προορισμό εναλλακτικού τουρισμού και χαρείτε ξεχωριστές στιγμές στη Λίμνη Στεφανιάδα