Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ

7-8 Αυγούστου

Αν αγαπάτε τον κινηματογράφο, σας αρέσει να είστε στην φύση, σας λείπει το χωριό τον χειμώνα και λατρεύετε τις ανθρώπινες ιστορίες, τότε μπορούμε να σκηνοθετήσουμε παρέα την δική μας ταινία αφιερωμένη στην Στεφανιάδα, την νεότερη λίμνη της Ελλάδας, ηλικίας μόλις 61 ετών(!).

Με επίκεντρο την λίμνη φτιάχνουμε ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για τις μικρές και τις μεγάλες ιστορίες του ορεινού τοπίου, των οικισμών και των ανθρώπων. Μαζί, συναντάμε τους κατοίκους της, ακούμε τις ιστορίες τους, ερευνούμε ντοκουμέντα, περπατάμε, παρατηρούμε, αφουγκραζόμαστε του ήχους της φύσης και σχεδιάζουμε τις αφηγήσεις μας. Κινηματογραφούμε κοντά στο νερό, στο δάσος και στα γύρω χωριά. Βλέπουμε τα υλικά που συλλέξαμε και δίνουμε μορφή στην ταινία μας μέσα από το μοντάζ.

Το εργαστήριο θα σας προσφέρει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να αναζητήσετε τους πρωταγωνιστές σας, να τους προσεγγίσετε με αγάπη, κατανόηση ή χιούμορ, να ιχνηλατήσετε τις ιστορίες τους, αλλά και να μοιραστείτε τις δικές σας! Σε τεχνικό επίπεδο μαθαίνετε μέσα από την πρακτική άσκηση να χρησιμοποιείτε σωστά την κάμερα και τον ήχο, και εξοικειώνεστε με τις βασικές αρχές του μοντάζ.

Στόχος μας είναι, τελειώνοντας το εργαστήριο, να νιώσετε την αξία της παρατήρησης και της βραδύτητας σε μια εποχή που οι εικόνες εναλλάσσονται ραγδαία στα κινητά μας τηλέφωνα, να μάθετε να δίνετε μορφή στις δημιουργικές σας ιδέες, αλλά και να αποκτήσετε βασικά τεχνικά εφόδια για να φτιάξετε τις δικές σας ιστορίες. Ακόμα πιο σπουδαίο είναι πως θα έρθουμε πιο κοντά στους ανθρώπους της λίμνης και θα μάθουμε παραπάνω για τον τόπο που μας φιλοξένησε.

Το δικό μας «αντίδωρο» σε όσους μένουν γύρω από την λίμνη και σε όσους συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Στεφανιάδας είναι η ομαδική πολυσυλλεκτική ταινία μικρού μήκους που θα φτιάξουμε. Η ταινία θα προβληθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ το Σάββατο 10 Αυγούστου 2024.

*Ηλικίες: 13-18 ετών 
Τμήμα: 10 ατόμων

Διάρκεια: 12 ώρες

Νατάσσα Μπλάτσιου : σκηνοθέτις ντοκιμαντέρ 

Βίβιαν Παπαγεωργίου, σκηνοθέτις & καθηγήτρια κινηματογράφου

Kράτηση θέσης και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:

+(30) 6943912028

tzindadocs@yahoo.gr