Όλα ξεκινούν από την ποιότητα και την αγνότητα της πρώτης ύλης

Στη σημερινή εποχή όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες, γι’ αυτό η Finix Adventures δημιούργησε τον δικό της οικολογικό και βιολογικό κήπο. Εδώ καλλιεργούνται λαχανικά, φρούτα και βότανα με πολύ αγάπη και μεράκι. Χρώματα και αρώματα του τόπου μας που εξυμνούν την ελληνική παράδοση, τη φύση και τις αυθεντικές γεύσεις του χωριού.

100% Bio

Κατεργασία εδάφους

Κάθε χρόνο γίνετε παραδοσιακή κατεργασία εδάφους για την διαχείριση φυτικών υπολειμμάτων της προηγούμενης καλλιέργειας και για την καταπολέμηση των ζιζανίων. Το όργωμα προκαλεί αναμόχλευση του εδάφους και αερισμό του.

Οργανικό κομπόστ

Έπειτα σημαντική είναι η ενίσχυση του εδάφους που γίνετε μόνο από φυσικά οργανικά υλικά. Εγώ χρησιμοποιώ κοπριά από το άλογο μου, στάχτη από το τζάκι μου, πριονίδι από τους κορμούς που τεμαχίζουμε το καλοκαίρι, οργανικά απόβλητα (από φρούτα, λαχανικά, καφέ, αυγά κλπ.) και άχυρο.

Φυσικό υγιεινό & νόστιμο

Το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο. Τα βιολογικά προϊόντα παρέχουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμινών, ιχνοστοιχείων καθώς κι άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών σε μικρότερες ποσότητες τροφής. Επιπλέον, έχουν πλούσια γεύση, έντονο άρωμα και μας κάνουν να νοσταλγούμε το χωριό που μεγαλώσαμε.

Ντόπια και παραδοσιακά

Δημιουργούμε με αγάπη και μεράκι χειροποίητα παραδοσικά προϊόντα με βιολογικές πρώτες ύλες από το βουνό με φρούτα, καρπούς και βότανα κάθε εποχής.

Σνακ και γεύματα

Τα γεύματα αποτελούν κομμάτι της ταυτότητας ενός τόπου και συμπληρώνουν την ωραία εμπειρία σε όλες τις δραστηριότητες. Είναι πρώτες ύλες και προϊόντα δικής μας παραγωγής σε συνδυασμό με υλικά ντόπιων παραγωγών και παραδοσιακών συνταγών της εκάστοτε περιοχής.

Τα Άγραφα όρη φημίζονται για τις παραδοσιακές πίτες, το ζυμωτό ψωμί, το ελατίσιο μέλι και το μαλακό τυρί τους. 

Στο νησί της Θάσου γευόμαστε την ελληνική χωριάτικη σαλάτα με ελιά Θρούμπα, μέλι πεύκου, φέτα Θάσου και το ξακουστό καρυδάκι.